Hospice De Duinsche Hoeve - header hospice

U brengt uw laatste levensdagen het liefst thuis door. Maar er kan een moment komen, waarop u niet langer thuis verzorgd of behandeld kunt of wilt worden. Dan is ons hospice in Rosmalen een goede keuze. De huiselijkste plek, op thuis na. Een plek waar u veilig bent. Waar iedereen elkaar kent. En waar ook gewoon gekookt, gewassen, gehuild, gelachen en geleefd wordt. Een plek die het gevoel van thuis dicht benadert.

Ons hospice

Huiselijk hospice in Rosmalen

(regio ‘s-Hertogenbosch)

Hospice in het groen

Rustig gelegen en goed bereikbaar met auto en bus

Ons sfeervolle, kleinschalige hospice ligt in het natuurrijke buitengebied van Rosmalen in de gemeente ‘s-Hertogenbosch, aan de rand van het bos. Onze paviljoenachtige, gelijkvloerse locatie ligt vrij, omringd door een grote, goed onderhouden tuin vol bloemenpracht. Het hospice is goed bereikbaar met de auto en de bus. Het ligt op slechts enkele minuten rijden van de A59 en op ongeveer 4 minuten lopen van de bushalte.

Persoonlijk domein

Uw eigen kamer met badkamer, terras en tuinzicht

U verblijft in een volledig ingerichte eenpersoonskamer en heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Zo behoudt u uw privacy en persoonlijke vrijheid. Vanuit uw kamer loopt u zo uw terras op, de tuin in. In uw kamer staan meubels, en een bed, televisie, koelkast en kluisje. U kunt met foto’s, schilderijen, kunst, kussens en klein meubilair van thuis uw eigen sfeer creëren. Er is wifi, maar geen vaste telefoon(verbinding).

Gezamenlijke ruimtes

Van stilte in De Vlieger tot gezelligheid in de keuken

Bent u graag alleen? Dan blijft u lekker op uw kamer of trekt u zich terug in stilteruimte De Vlieger. Om een kaars te branden of uw gedachten te laten gaan. Zin in gezelschap? Schuif voor een praatje, spelletje of gezamenlijke maaltijd in de knusse woonkeuken aan. In de huiskamer kunt u lezen of tv kijken. Bij mooi weer zit u heerlijk op ons terras op het zuiden. De ontmoetingsruimtes zijn er voor als u bijvoorbeeld veel bezoek heeft.

Hospice De Duinsche Hoeve - Stilteruimte De Vlieger

Dagelijkse maaltijden

Elke dag vers, verantwoord en gevarieerd eten

Onze enthousiaste kookvrijwilligers maken elke dag een pan verse soep en koken elke avond vers, verantwoord en gevarieerd. Van een Hollandse pot tot een vispakketje met groenten uit de oven. Heeft u familie die graag voor u kookt? Dan maken we daar graag ruimte voor. U kunt alleen op uw kamer of om 18.00 uur samen met de andere gasten eten. Eén naaste is welkom om tegen een kleine bijdrage een hapje mee te eten, mits u dit 24 uur van tevoren aan ons laat weten.

Familie en vrienden

Naasten dag en nacht welkom (ook om te slapen)

Ontvangt u graag bezoek? Uw naasten zijn dag en nacht welkom om bij u te zijn of samen iets te doen. Er zijn geen vaste bezoektijden en blijven slapen kan in overleg. We plaatsen kosteloos een los of koppelbed, zodat uw naaste bij u op de kamer kan slapen.

“Mijn echtgenoot (43) is hier de laatste 3 weken van zijn leven geweest. Hij is zeer waardig en respectvol verzorgd en behandeld. Er werd echt geïnvesteerd in mooie momenten. We hebben nog met de familie met elkaar gegeten en er is van alles aan gedaan, zodat hij nog naar buiten kon. Wij, als familie en vrienden, konden altijd bij hem zijn. Ik kon iedere nacht blijven slapen. Ondanks de afschuwelijke ziekte en het afscheid heb ik hier warme herinneringen aan.”

Hospice De Duinsche Hoeve - Inspiratiekast

Eigen tijdsbesteding

Wij helpen u te doen wat ú het fijnst vindt om te doen

De dagen in het hospice zijn soms lang en saai. Hoewel we (nog) geen dagbesteding hebben, is er in en rondom het hospice genoeg te doen:

  • iets gezelligs: een kaartje leggen, spelletje doen of ‘terrasje pakken’
  • iets actiefs: wandelen, fietsen of naar de dierenweide of vlindertuin
  • iets nuttigs: een cake bakken of de tuinmannen een handje helpen
  • iets ontspannends: een bezoek van/aan o.a. de kapper of pedicure

Doet u liever iets anders? Vertel het ons en wij ondersteunen u hierbij.

Bekijk ons Hospice

Bovenstaande video geeft u in 2½ minuut een indruk van ons hospice. Het hospice in het echt bekijken? We leiden u graag rond, bel 073 - 521 88 81.

Vragen over uw verblijf?

Neem een kijkje bij Veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie? Bel ons op 073 - 521 88 81 of mail ons.

Aanmelding

Ons hospice telt 9 kamers. Na uw aanmelding beoordelen we of wij u de juiste zorg op het juiste moment kunnen bieden. Verwijzers kunnen via Zorgdomein aanmelden.

Anita Timmermans | Coördinerend verpleegkundige | Hospice De Duinsche Hoeve

Anita Timmermans | Verpleegkundig specialist:

'Ik vind het mooi dat ik mijn deskundigheid en ervaring kan inzetten om mensen goede zorg en behandeling op de juiste plaats te geven.'