Hospice De Duinsche Hoeve | header contact

Wij zijn ervan overtuigd dat wij iedere dag hoogwaardige kwalitatieve hospicezorg leveren, met veel persoonlijke aandacht. Precies zoals we dat graag willen. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de ervaring van onze gasten. Daar doen we het tenslotte voor. Lees daarom vooral ook hoe onze gasten en hun naasten ons hospice (hebben) ervaren.

Ervaringen van gasten

Lees hoe onze gasten ons hospice ervaren

“Onze 38-jarige dochter heeft hier de laatste 7 weken van haar leven optimale zorg en begeleiding ontvangen. En dat niet alleen van de artsen, verpleegkundigen en verzorgenden, maar ook van de zeer betrokken vrijwilligers. Ook voor ons als familie was er veel aandacht en begeleiding. De huisvesting en de directe omgeving verzachten voor de betrokkenen het verdriet rond het definitieve afscheid.”

Jannie van der Sanden | gast hospice De Duinsche Hoeve

"Dankzij de goede zorg, de liefde en de humor ben ik in de laatste fase van mijn leven een gelukkig mens, waarvoor ik alleen maar dankbaar kan zijn."

Jannie van der Sanden

“Mijn echtgenoot (43) is hier de laatste 3 weken van zijn leven geweest. Hij is zeer waardig en respectvol verzorgd en behandeld. Er werd echt geïnvesteerd in mooie momenten. We hebben nog met de familie met elkaar gegeten en er is van alles aan gedaan, zodat hij nog naar buiten kon. Wij, als familie en vrienden, konden altijd bij hem zijn. Ik kon iedere nacht blijven slapen. Ondanks de afschuwelijke ziekte en het afscheid heb ik hier warme herinneringen aan.”

"En dan krijg je te horen: diagnose ALS... Bam... alles dondert in elkaar. En nu? Naar huis toe is geen optie als je nog maar enkele maanden, weken te leven hebt. Dan ga je denken: waar naartoe? De Duinsche Hoeve, dat was de oplossing. Met angst ga je er naartoe je hebt geen notie wat het inhoudt om zo je laatste levensdagen door te brengen. Een warme deken krijg je, een deken van liefde, respect en zorgzaamheid van verpleging, vrijwilligers en een ieder die je steunt in je laatste dagen."

Ria van Veen

Ria van Veen | gast Hospice De Duinsche Hoeve

Een greep uit de reacties van gasten en hun nabestaanden:

“Ik voel mij hier als in de zevende hemel.”

“Veel dank voor de geweldige, persoonlijke, liefdevolle en deskundige hulp.”

"Het was meteen thuis, een last viel van mij af."

“Na een leven alleen zou ik nog lang willen leven met zulke lieve mensen om mij heen.”

Naamloos (1)

Madeleine Kievits | Geestelijk verzorger:

“Een team dat staat als een huis, met mensen die zich laten raken. Een sfeer als een gezellige kamer met haardvuur. Professionele zorg die rust brengt. Dit maakt dat onze gasten zich kunnen uiten en ruimte krijgen voor een positieve beleving. En dat naasten later terugkijken op een goede laatste tijd.”